104 steden over de hele wereld hacken klimaatuitdagingen in 24 uur

Klimaat is hot. ‘Hot’ omdat iedereen het erover heeft en ‘hot’ omdat we allemaal zien en merken dat de aarde opwarmt. Het ene verhaal met schrikbarende cijfers is nog niet af of er verschijnt weer een ander rapport. Zo schrikbarend, dat mensen zich er vanaf wenden en niet meer weten wat te doen. Terwijl NU actie geboden is!


Wij laten zien dat iedereen een steentje bij kan dragen. Via onze klimaatmarathon - de Climathon - komen wereldwijd rond de 4.500 inwoners van steden, studenten, scholieren, bedrijven, overheden en wetenschappers samen om met innovatieve ideeën te komen die de basis vormen voor nieuwe initiatieven. Nog eens miljoenen anderen bereiken wij door de inzet van social media. Zo dragen wij met z’n allen bij aan een klimaatbeweging over de hele wereld.


Dit Klimaat Ideeënmagazine laat zien hoe wij in Nederland, in de steden Delft en Utrecht, aan de slag zijn gegaan. Bij de Young Climathon in Utrecht bedachten meer dan 100 scholieren en een tiental studenten allerlei leuke oplossingen voor energiebesparing in hun school en wijk. Bij de Climathon in Delft waren voornamelijk studenten betrokken. Zij gingen aan de slag met energiebesparing in de gebouwen van de TU Delft en verandering van gedrag als het gaat om energiebesparing.


Wil je zelf ook wat doen? Laat een bericht achter in onze facebookgroep ‘Climathon Delft and Utrecht 2017 - Let's hack Climate Challenges!